vezi mai mult

Îngrijirea semănăturilor în pepinierele silvice
30.04.2024     
 
Vizita de lucru a membrilor Comisiei de mediu, climă și tranziție verde
24.04.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate și noutăți » Măsuri de ocrotire a speciilor de plante cu regim special de protecție
01
03.2023
Măsuri de ocrotire a speciilor de plante cu regim special de protecție
   
 

În scopul îndeplinirii cerințelor ordinului Agenţiei „Moldsilva” nr.60 din 28.02.2023 „Cu privire la măsurile de ocrotire a speciilor de plante cu regim special de protecţie” Î.S. Întreprinderea silvo-cinegetică Străşeni în a întreprins următoarele măsuri:

1.  A fost emis ordin pe întreprindere (nr.45 din 01.03.2023), privind măsurile de ocrotire a speciilor de plante cu regim special de protecție și adus la cunoştinţa  personalului serviciului silvic.

2. Personalul serviciului silvic a fost informat referitor la verificarea permanentă, în special a locurilor de creştere a acestora, în scopul depistării persoanelor ce colectează şi comercializează plante cu regim special de protecţie, inclusiv a părţilor acestora (flori, frunze, muguri, tulpini, ramuri, rădăcini, etc.);

3. În comun acord cu colaboratorii de poliţie şi reprezentanţii inspecţiei pentru protecția mediului teritoriale sunt organizate raiduri (în deosebi pe traseul Chişinău-Leuşeni), în scopul contracarării colectării şi comercializării plantelor cu regim special de protecţie.

           4. În cazul depistării a asemenea cazuri vor fi luate măsurile ce se impun, cu informarea ulterioară a Agenţiei „Moldsilva” pe fiecare caz în parte.

 

          Vezi: Lista_specii_de_plante_protecie_speciala.pdf