vezi mai mult

Vizita de lucru a membrilor Comisiei de mediu, climă și tranziție verde
24.04.2024     
 
Acțiuni de salubrizare a fondului forestier de stat, gestionat de întreprindere, desfășurate în perioada 13-14 aprilie 2024
15.04.2024     
 

Ultimele ÅŸtiri

Campanie

Campanii pentru colectare de fonduri

Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate și noutăți » Prevenirea incendiilor în fondul forestier
10
02.2022
Prevenirea incendiilor în fondul forestier
   
 

                   Răspândirea incendiilor, în această perioadă, cu condiţii climaterice specifice (lipsa zăpezii şi precipitaţiilor, vânturi puternice, etc.), reprezintă un pericol sporit asupra florei și faunei ţării noastre.
           Specialiștii întreprinderii se arată îngrijoraţi de iresponsabilitatea persoanelor ce incendiază, din diverse motive, vegetaţia uscată din perimetrul câmpurilor, fâşiilor forestiere, terenurilor pentru păşunat și alte sectoare cu risc sporit de incendii.
         În acest context, întreprinderea solicită ajutorul populaţiei în vederea preîntâmpinării și evitării cazurilor de incendiere a vegetaţiei uscate în fondul forestier sau în apropierea acestuia, informând de urgentă conducerea întreprinderii sau apelarea serviciului 112.
           Pentru ca padurea — locul ideal de plimbare si recreere — sa nu fie expusa la pericole, intre care se afla si riscul incendiului, va recomandam urmatoarele:
·        Nu faceti foc decat in locuri permise, la adapost de vant, curatind terenul din jur de orice material ce se poate aprinde !
·        Nu faceti foc in caz de vant puternic si pe timp secetos !
·        Nu parasiti niciodata focul facut inainte de a va asigura de stingerea lui completa !
·        Nu fumati si nu aruncati la intamplare resturile de chibrituri si tigari aprinse in padure !
·       Nu lasati in aer liber borcanele si sticlele goale pentru ca la interactiunea acestora cu razele solare se poate produce focalizarea caldurii si se pot aprinde materialele combustibile din jurul lor !
·        Depozitati cenusa rezultata din ardere in gropi speciale, dupa ce ati stins-o cu apa !
·        Anuntati prompt orice incendiu pe care il observati si interveniti imediat cu mijloacele avute la indemana !
      

                 Numai cu eforturi comune vom reuşi să prevenim și să excludem pericolul incendiilor devastatoare pentru fondul forestier şi pentru
vieţuitoarele pădurii.