vezi mai mult

Îngrijirea semănăturilor în pepinierele silvice
30.04.2024     
 
Vizita de lucru a membrilor Comisiei de mediu, climă și tranziție verde
24.04.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate și noutăți » Mesaj de felicitare cu prilejul Sărbătorii Naţionale "Limba Noastră"
30
08.2017
Mesaj de felicitare cu prilejul Sărbătorii Naţionale "Limba Noastră"
   
 

O incontestabilă valență istorică prezintă  și evenimentul de proclamare la 31 august 1989 a limbii materne ca limbă de stat , prin care s-a consfințit importanța și valoarea ei etnică,  definiția că noțiunile Patrie și Popor, pe de o parte, și limbă , pe de alta, sînt suprapuse și inseparabile. Căci,  după cum afirma la timpul său și  marele  înaintaș al neamului Vasile Alecsandri, “ Limba este tezaurul cel mai prețios, pe care-l moștenesc copiii de la părinți, depozitul cel mai sacru lăsat  de generațiile trecute și care merită de a fi păstrat cu sfințenie de generațiile, care-l primesc ”.

Cu acest prilej administraţia Întreprinderii silvo-cinegetice Străşeni vine cu un mesaj de felicitare şi cu îndemnul de a cinsti limba pe care o vorbim, pentru că este tezaurul cel mai de preţ pe care-l moştenesc copiii de la părinţi, depozitul cel mai sacru lăsat de generaţiile trecute şi care merită să fie păstrat cu sfinţenie de generaţiile ce-l primesc.

Să ne mîndrim că avem o Limbă atît de frumoasă, melodioasă și dulce și să luăm  mereu aminte, că prin ea  se clădesc toate  bogățiile  noastre  materiale și spirituale.

            Respectul faţă de limba ţării înseamnă nivelul intelectual al demnităţii umane şi naţionale. De aceea este de datoria noastră să ne cinstim limba şi neamul, demonstrîndu-ne, verticalitatea şi patriotismul. 

            Precum fiecare popor se mîndreşte cu valorile şi cultura sa, ne mîndrim şi noi, moldovenii cu limba cinstită şi glorificată de marii poieţi  Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri,  Alexei Mateevici,  Grigore Vieru,  Petru Hadîrcă şi alţii.  

Ne mîndrim cu graiul nostru, cu bogăţia şi comoara neamului ce a fost lăsată de strămoşi. Viaţa ne îndeamnă „ SALVAŢI-VĂ PRIN LIMBĂ ŞI PRIN CARTE”.

Pentru întreaga comunitate sărbătoarea naţională” Limba Noastră” este un motiv de bucurie, de mare izbîndă. Limba este o dimensiune importantă a identităţii unui popor alături de simboluri, trecutul istoric şi cultural.

            De peste două decenii vorbim în limba pe care ne-au lăsat-o strămoşii şi demonstrăm lumii întregi că ţara noastră are viitor.

            Felicitări tuturor şi vă dorim lumină în suflet, sănătate, bucurie şi propesperare!