Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Arhivă

Comunicate și Noutăți

21.02.2024
Ședință de lucru convocată de Dna Iordanca-Rodica Iordanov, Ministra Mediului
În data de 12.02.2024, în incinta Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice a fost desfășurată ședința de lucru cu conducătorii întreprinderilor ramurii silvice, convocată de Dna Iordanca-Rodica Iordanov, Ministra Mediului cu tematica: Stabilirea obiectivelor pentru anul 2024 în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, organizarea companiei de plantare din primăvara anului curent.
12.01.2024
Administrarea hranei complementare animalelor salbatice
In cadrul ocoalelor silvice, subdiviziuni ale intreprinderii, sunt desfasurate masuri de administrare a hranei complementare animalelor salbatice din fondul forestier, gestionat de intreprindere.
23.11.2023
Lucrări de pregătire a terenului
Continuă lucrările de pregătire a terenurilor pentru plantarea culturilor silvice în a.2024, alocate de Primăria Pănășești.
20.11.2023
Implicarea societății civile în lucrările de plantare
În data de 17.11.2023 administrația întreprinderii în comun cu colaboratorii Inspectoratului pentru Protecția Mediului Strășeni și colectivul Centrului de Sănătate Publică Strășeni au participat la plantarea puieților și semănatul ghindei în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor.
14.11.2023
Continuă lucrările de plantare - Primăria Pănășești.
Continuă lucrările de plantare pe terenurile acordare de primăriile din raza de activitate a întreprinderii - Primăria Pănășești.
13.11.2023
Continuarea lucrărilor de plantare - Primăria Sireți
Continuă lucrările de plantare pe terenurile acordare de primăriile din raza de activitate a întreprinderii - Primăria Sireți.
13.11.2023
Prima zi a campaniei de plantare
În prima zi a campaniei de plantare (11.11.2023) pe terenurile acordate de primăriile Sireți (10 ha) și Pănășești (1,5 ha) au fost plantați circa 55300 puieți.
09.11.2023
Start campaniei de extindere și reabilitare a pădurilor
A fost dat startul acțiunilor de plantare a culturilor silvicre, în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor. În perioada desfășirării campaniei menționate vor fi împădurite 103,22 ha terenuri degradate, alocate de APL din raza de activitate a întreprinderii (inclusiv: Primăria Nimoreni (raionul Ialoveni) 9,01 ha; Primăria Zubrești (raionul Strășeni) 12,68 ha;  Primăria Recea (raionul Strășeni) 29,0 ha; Primăria Vorniceni (raionul Strășeni) 10,9 ha; Primăria Pănășești (raionul Strășeni) 36,1 ha).
19.09.2023
Minunile naturii
În pofida tuturor circumstanțelor din jur (secetă îndelungată) ”mama” natură își face misiunea nobilă (5 pălării dintr-o singură rădăcină).
15.09.2023
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii profesionale ”Ziua lucrătorului din silvicultură”.
An, de an, începând cu 1995, marea armată a pădurarilor, în a treia sâmbătă a lunii septembrie sărbătoresc ”Ziua lucrătorului din silvicultură”. Cu prilejul sărbătorii profesionale aducem un cald omagiu şi cele mai cordiale felicitări, urări de bine, sănătate şi prosperare, precum și recunoştinţă tuturor silvicultorilor pentru aportul adus prezentului şi viitorului ţarii noastre.
11.09.2023
Ziua salubrizării generale a fondului forestier
În data de 9 septembrie, in fondul forestier gestionat de intreprindere (ocoalele silvice Capriana, Straseni si Scoreni) au fost desfasurate actiuni de salubrizare generala, in urma carora au fost adunați zeci de saci cu deșeuri aruncate de cetățeni.
24.08.2023
Conlucrare cu Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă Strășeni
Conlucrare activă cu Direcția pentru Ocupare a Forței de Muncă Strășeni în scopul recrutării șomerilor și beneficiarilor de ajutor social la implementarea Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor.
15.08.2023
Concursul ”Cel mai bun maistru silvic” ediția a.2023
Astăzi, 15.08.2023, în cadrul întreprinderii, a fost organizat și desfășurat concursul „Cel mai bun maistru silvic” ediția a.2023. Participanții și-au demonstrat abilitățile și cunoștințele acumulate în domeniul silvic. Cel mai bun rezultat, conform punctajului acumulat, a fost prezentat de maistrul silvic din cadrul ocolului silvic Strășeni, subdiviziune a întreprinderii, Barbos Ion, ocupând locul I, urmat de Barcaru Gheorghe, ocolul silvic Căpriana locul II și locul III Enachi Mihail, ocolul silvic Strășeni.
13.07.2023
Desfășurarea lucrărilor de monitoring forestier
Anual, în tot fondul forestier, gestionat de entitățile silvice, subordonate Agenției ”Moldsilva” sunt desfășurate lucrări de monitoring forestier, lucrări ce țin de evaluarea, analiza și supravegherea influienței poluării aerului asupra stării de sănătate a pădurilor, în conformitate cu prevederile Programului Internațional ICP Forests.
05.07.2023
Desfășurarea lucrărilor pentru pregătirera solului în cadrul proiectului Național de Împădurire și Reîmpădurire
Sunt în desfășurare lucrările de înlăturare a vegetației erbacee și arbustive de pe suprafața de teren (47 ha), unde urmează a fi pregătit solul și împădurită în trim.IV a.2023, în cadrul Proiectului Național de Împădurire și Reîmpădurire a Plaiului Natal - teren acordat de Primăria Pănășești.
09.06.2023
Rezultatele spartachiadei ramurale
In conformitate cu Hotărârea comună a Administraţiei Agenţiei “Moldsilva” şi Comitetului Executiv al Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură “Sindsilva” nr.7/1 din 05.05.2023 “Cu privire la desfăşurarea Spartachiadei sportive a Silvicultorilor din Republica Moldova – ediţia XXII”, în perioada 06-08 iunie 2023, în or.Vadul-lui-Vodă, s-a desfăşurat spartachiada proriu-zisă. Din cele 24 entități silvice, Întreprinderea silvo-cinegetică Strășeni a marcat următoarele rezultate: I loc - proba “Volei femenin”; I loc - proba ”Darts”; II loc -proba “La start cu familia”; III loc - proba “Tenis de masă” (bărbați) și III loc - proba ”Minifotbal” (bărbați).
29.05.2023
Lucrări de pregătire a solului pentru extinderea fondului forestier
Lucrări de pregătire a solului pentru extinderea fondului forestier, terenuri degradate, acordate de Primăria Pănășești.
29.05.2023
Lucrări de îngrijire a pepinierelor silvice
Sunt în desfășurare lucrările de îngrijire a pepinierelor de salcâm din cadrul ocolului silvic Scoreni, subdiviziune a întreprinderii.
05.05.2023
Mesaj de felicitare cu 9 Mai (Ziua Victoriei și Ziua Europei)
9 mai – este ziua când ne reamintim cu deosebită recunoştinţă şi caldură sufletească de toţi cei care au plătit cu viaţa lor pentru pace, libertate şi independenţa Patriei noastre. Ne închinăm tuturor celora care sau jertfit viața în timpul celui de-al doilea razboi mondial. Veşnică amintire eroilor căzuţi! Cu Ziua Victoriei! La fel pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei. Astăzi, mai mult ca oricând, valorile care stau la baza creării și activității Uniunii Europene - unitatea, solidaritatea, pacea, statul de drept și respectarea drepturilor omului, în special a dreptului fundamental la viață - devin indispensabile. Războiul din țara vecină aduce pentru noi toți datoria personală de a proteja Pacea. Suntem siguri că cursul european al țării noastre va fi finalizat cu succes pentru a face parte intergrală din marea familiei europeană. Felicitări tuturor!!!
05.05.2023
Aprobare plăți și efectuării folosințelor accesorii în a.2023
În corespundere cu ordinul fondatorului - Agenția ”Moldsilva” nr.99 din 03.05.2023, cu privire la aprobarea plăților și a efectuării folosințelor silvice accesorii în anul 2023, au fost stabilite plățile pentru recoltarea ierbii și a pașunatului vitelor în fondul forestier de stat. Vezi aici: Plati_recoltare_iarba_si_pasunat.pdf
30.04.2023
Mesaj de felicitare cu Ziua Muncii - 1 Mai
Ziua Muncii reprezintă un omagiu adus muncitorilor şi mişcărilor muncitoreşti din întreaga lume pentru lupta lor istorică în vederea obţinerii unor drepturi sociale şi economice. La mulți ani cu ocazia Zilei Muncii! Sperăm ca munca să fie întotdeauna recompensată și apreciată așa cum merită oricare om muncitor. Fie ca ziua de astăzi să aducă doar motive de bucurie și satisfacție în activitățile de munca fiecărui.
20.04.2023
Totalizarea activităților din cadrul evenimentului ”Luna Pădurii”
În perioada 20 martie - 20 aprilie 2023, în contextul activităților consacrate ”Zilei Internaționale a Pădurilor”, au fost desfășurate următoarele acțiuni: Petrecute lecții deschise în instituțiile de învățământ din aria de activitate a întreprinderii, cu propagarea importanței ramurii silvice, promovarea profesiei de silvicultor și organizarea excursiilor în fondul forestier gestionat; A fost desfășurată campania de salubrizare în fondul forestier, sub genericul ”O pădurire merită să fie cunoscută curată și îngrijită”; Sunt în derulare lucrările de regenerare a pădurii; Au fost distribuite materiale informative în vederea promovării importanței ocrotirii pădurii și vegetației forestiere; S-au instalat scorburi artificiale, în scopul creării condițiilor pentru atragerea speciilor de păsări insectivore în pădure, etc.
13.04.2023
Mesaj de felicitare cu Sfintele sărbători de Paști
”Lumina Sfintei Învieri să pătrundă în sufletul şi în inimile voastre bucurându-vă de minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!”
07.04.2023
Verificarea activității cinegetice
În conformitate cu ordinul Agenției ”Moldsilva” nr.91 din 07.04.2023, cu privire la crearea grupului de lucru, în perioada 10-28 aprilie 2023, toate entitățile silvice, subordonate Agenției ”Moldsilva” vor fi supuse verificării referitor la gospodărirea cinegetică.
07.04.2023
Pesta porcină africană (PPA)
Conform datelor prezentate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, sunt confirmate, prin încercări de laborator, mai multe cazuri de pestă porcină africană (PPA) la mistreți, găsiți morți în fondul forestier. În acest conext sunt reluate acțiunile de patrulare a fondului forestier gestionat de întreprindere, monitorizarea sporită și permanentă prin inspectarea continuă a fondului forestier, în scopul depistării și localizării posibilelor cadavre de mistreți, cu respectarea întocmai a măsurilor de biosecuritate.
15.03.2023
Marcarea Zilei Internaționale a Pădurilor - 21 martie
În baza rezoluţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite (UN General Assembly A/RES/67/200) pct.1 - 21 martie este declarată Ziua Internaţională a Pădurilor, care este marcată anual, începând cu a.2013. Tema Zilei Internaționale a Pădurilor din acest an, sub genericul ”Pădurea și Sănătatea”, explorează importanța restaurării și gestionării durabile a pădurilor în abordarea crizelor schimbărilor climatice și a biodiversității. În scopul organizării bunei desfăşurări a manifestaţiilor dedicate evenimentului menţionat, sensabilizării opiniei publice privind importanţa pădurilor, precum şi pentru ridicarea prestigiului profesiei de silvicultor, promovarea imaginii sectorului forestier şi a educaţiei eco-forestiere, în scopul îndeplinirii cerinţelor ordinului Agenţiei „Moldsilva” nr.74 din 14.03.2023, în întreprindere sunt organizate măsuri, în baza unui plan bine determinat, cu elucidarea tuturor acțiunilor ce urmează a fi desfășurate și termenii prestabiliți (plantarea arborilor, impulsionarea activității de comunicare, activități de salubrizare în fondul forestier, etc.).  Vezi: Plan Ziua Padurilor a.2023.pdf      
13.03.2023
Demararea lucrărilor de regenerare a pădurii din primăvara anului 2023
În conformitate cu ordinul Agenției ”Moldsilva” nr.70 din 10.03.2023, au fost demarate lucrări de regenrare a pădurii din fondul forestier, proprietate publică a statului, gestionat de întreprinderile silvice, în corespundere cu Normele tehnice privind recepția tehnică și controlul anual al lucrărilor de regenerare, împădurire și creștere a materialului forestier de reproducere, cu stabilirea perioadei optime de executare/finisare a lucrărilor de regenerare artificială, ajutorarea regenerării naturale, completarea lucrărilor de regenerare din anii precedenți, crearea și completarea secțiilor de repicaj și semănatul în pepinierele silvice, cu respectarea tehnicilor, tehnologiilor prevăzute de cadrul normativ.
07.03.2023
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie
Sincere felicitări, stimate Doamne!!! Vă dorim ca această zi de primăvară și răsăritul soarelui să aducă peste zi împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi: mai pur, mai sincer, mai curat…
06.03.2023
Desfășurarea reviziilor planificate și de control în primăvara a.2023
Anual, în baza ordinelor fondatorului - Agenția ”Moldsilva” sunt desfășurate reviziile planificate și de control, în corespundere cu Instrucțiunea cu privire la efectuarea reviziilor și controlului operativ în fondul forestier proprietate publică a statului, care reprezintă un sistem de norme tehnice și silvice, de stabilire a modului de îndeplinire a atribuțiilor și responsabilităților personalului serviciului silvic antrenat la paza fondului forestier de stat. Perioada de desfășurare a reviziilor planificate din primăvara anului 2023: 06.03.2023 - 24.03.2023 și a reviziilor de control: 27.03.2023 - 07.04.2023.
vezi mai mult: Comunicate și noutăți