Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Arhivă

Comunicate și Noutăți

12.06.2024
Îngrijirea culturilor silvice
În desfășurare sunt lucrările de îngrijire a culturilor silvice pe terenurile acordate spre împădurire de către APL Recea, pe o suprafață de 29.0 ha.
03.06.2024
Participarea la spartachiada silvicultorilor - ediția XXIII
În perioada 30 mai - 01 iunie 2024, în Vadul-lui-Vodă, a fost desfășurată spartachiada sportivă a silvicultorilor din Republica Moldova, la următoarele probe: volei masculin, mini-fotbal masculin, tenis de masă, tragerea otgonului, șah, darts, volei femenin, ”La start cu familia”. Echipa întreprinderii a ocupat locul I la volei masculin, locul I la volei feminin, locul I ”La start cu familia”, locul IV la tenis de masă masculin.
30.05.2024
Ședința tehnică (monitorizarea, evaluarea progreselor și rezultatelor implementării Programului național de extindere și reabilitare a pădurilor (PNERP)
În baza ordinului fondatorului - Agenției ”Moldsilva” nr.102 din 27.05.2024, cu privire la organizarea ședinței tehnice, vizând monitorizarea, evaluarea progreselor și rezultatelor implementării PNERP (Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor), în primăvara anului curent, în data de 30 mai 2024, în cadrul întreprinderii silvo-cinegetice Strășeni a fost desfășurată ședința menționată, cu participarea specialiștilor din cadrul tuturor întreprinderilor ramurii silvice (directori, ingineri șefi, ingineri regenerarea pădurii, ingineri fond forestier, mecanici, pădurari, etc.). Sedință a fost prezidată de Președintele Republicii Moldova dna Maia Sandu, Ministrul mediului dl Sergiu Lazarencu, directorul Agenției ”Moldsilva” dl Victor Durbală. La finele ședidnței, întreprinderilor silvice, a fost repartizat echipament, utilaj și tehnică performantă (tractoare) dedicată lucrărilor de împădurire/reîmpădurire (lucrări la sol, plantare și menținerea culturilor silvice, etc.).
29.05.2024
Vizita delegației Societății Forestiere din Franța
În data de 29.05.2024 întreprinderea a găzduit delegația Societății Forestiere din Franța, care se află în Republica Moldova pentru efectuarea unui raport în vederea asigurării implementării Programului de reforme în domeniul forestier. Reprezentanții Societății Forestiere din Franța au vizitat fondul forestier de stat, gestionat de întreprindere (ocolul silvic Strășeni) și au făcut cunoștință cu modul și procedeele de conducere a fondului forestier, metodele de regenerare (artificială, naturală și autorarea regenerării naturale), precum și au întreprins o vizita în pepiniera silvică, creată în scopul reproducerii materialului săditor.  
29.05.2024
Recepția tehnică a lucrărilor de împădurire
Recepția tehnică a lucrărilor de împădurire, în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor (PNERP), în teritoriul APL Recea, APL Pănășești și APL Strășeni, de către grupul de lucru format din reprezentanții întreprinderii, Inspecției pentru Protecția Mediului și Primăriilor menționate.
22.05.2024
Vizita de lucru în România
În baza ordinului Agenției ”Moldsilva” nr.98 din 16.05.2024, în perioada 19-21 mai 2024, un grup de specialiști din cadrul ramurii silvice din Republica Moldova au întreprins o vizită de lucru în România, în scopul cunoașterii bunelor practici aplicate în creșterea materialului forestier de reproducere, perspective de extindere și dezvoltare a pădurilor, precum și evoluția pepinierelor silvice în efortul de asigurare a cantității necesare de material forestier de reproducere.
30.04.2024
Îngrijirea semănăturilor în pepinierele silvice
În derulare sunt lucrările de îngrijire a semănăturilor în pepinierele silvice ale întreprinderii
24.04.2024
Vizita de lucru a membrilor Comisiei de mediu, climă și tranziție verde
În data de 23.04.2024, Comisia mediu, climă și tranziție verde, din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, a întreprins o vizită de lucru la Î.S. Întreprinderea silvo-cinegetică Strășeni, prvind evaluarea procesului de implementare a Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor (PNERP) pentru perioada 2023-2032, precum și privind acțiunile și măsurile, care se întreprind în vederea contracarării fenomenului de braconaj.
15.04.2024
Acțiuni de salubrizare a fondului forestier de stat, gestionat de întreprindere, desfășurate în perioada 13-14 aprilie 2024
În perioada 13-14 aprilie 2024, în comun cu angajații Consiliului raional Strășeni și Inspectoratul pentru Protecția Mediului Strășeni au fost desfășurate acțiuni de salubrizare a fondului forestier de stat, gestionat de întreprindere (în ocoalele silvice Strășeni, Căpriana, Scoreni).
12.04.2024
Educarea ecologică a generației fragide
În data de 11.04.2024 întreprinderea a găzduit copiii de la Grădinița ”Poienița picilor” din mun.Chișinău, care au făcut cunoștință cu flora și fauna pădurii, inclusiv efectuând acțiuni de plantare și salubrizare a pădurii. Măsurile date au fost desfășurate întru educația generației fragide pentru ocrotirea mediului înconjurător, care cu grijă au adunat deșeurile de la produsele folosite de ei însăși (înghețată, șervețele, ambalaje, etc...), dar și altele care nu le aparațineau (ceia ce multor maturi ar fi ca exemplu demn de urmat).
08.04.2024
Anunț privind desfășurarea Recensământului populației și locuințelor în perioada 8 aprilie-7 iulie 2024
La solicitarea Cancelariei de Stat a Republicii Moldova nr. 27-119-3448 din 27.03.2024, publicăm următorul comunicat: În perioada 8 aprilie -7 iulie a.2024 în Republica Moldova se va desfășura Recensământul populației și locuințelor (RPL). Recensământul o activitate de amploare națională care are loc o dată la 10 ani. Scopul recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării. În cadrul recensământului, sunt colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), cât și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.).
04.04.2024
Instalarea coliviilor în fondul forestier gestionat
În cadrul ocolului silvic Căpriana au fost instalate 50 colivii, în data de 04.04.2024 cu ajutorul elevilor de la școala din sat, pentru a atrage păsările să se înmulțească în fondul forestier, în scopul deminuării dăunătorilor xilofagi ai pădurii. Total în cadrul ocoalelor silvice, subdiviziuni ale întreprinderii, în primăvara anului curent vor fi instalate 500 colivii (ocolul silvic Strășeni 200 buc., ocolul silvic Scoreni 150 buc. și ocolul silvic Căpriana 150 buc.).
03.04.2024
Semănatul în pepinierele silvice ale întreprinderiii
Semănatul în pepinierele silvice ale întreprinderii (ocolul silvic Strășeni 0,52 ha; ocolul silvic Căpriana 0,78 ha; ocolul silvic Scoreni 0,9 ha)
02.04.2024
Lucrări în pepenierele silvice
Sunt în derulare lucrările de pregătire a solului în pepinierele silvice ale întreprinderii. Pepinieră - teren rezervat pentru înmulțirea și formarea plantelor erbacee sau lemnoase până la plantarea lor pe locul definitiv.
20.03.2024
Marcarea Zilei Internaționale a Pădurilor - 21 martie
În baza rezoluţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite (UN General Assembly A/RES/67/200 în 2012) pct.1 - 21 martie este declarată Ziua Internaţională a Pădurilor. În scopul organizării bunei desfăşurări a manifestaţiilor dedicate evenimentului menţionat, sensabilizării opiniei publice privind importanţa pădurilor, precum şi pentru ridicarea prestigiului profesiei de silvicultor, promovarea imaginii sectorului forestier şi a educaţiei eco-forestiere, în scopul îndeplinirii cerinţelor ordinului Agenţiei „Moldsilva” nr.60 din 19.03.2024, în cadrul întreprinderii vor fi desfășurate un șir de măsuri în corespundere cu planul aprobat.
12.03.2024
Desfășurarea lucrărilor de plantare în primăvara a.2024
Continuă lucrările de plantare din primăvara anului 2024 pe terenurile alocate spre împădurire de primăriile Strășeni, Pănășești, Recea, pe o suprafață totală de 29,0 ha.
07.03.2024
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie
Dragi Doamne, Vă felicităm din inimă cu ocazia zilei de 8 martie! Vă dorim, scumpele noastre, să vă treziți în fiecare dimineață cu speranță și inspirație, să petreceți fiecare moment din viață cu noroc, să oferiți serile oamenilor dragi și să umpleți această lume de iubire și gingășie!
21.02.2024
Ședință de lucru convocată de Dna Iordanca-Rodica Iordanov, Ministra Mediului
În data de 12.02.2024, în incinta Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice a fost desfășurată ședința de lucru cu conducătorii întreprinderilor ramurii silvice, convocată de Dna Iordanca-Rodica Iordanov, Ministra Mediului cu tematica: Stabilirea obiectivelor pentru anul 2024 în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, organizarea companiei de plantare din primăvara anului curent.
12.01.2024
Administrarea hranei complementare animalelor salbatice
In cadrul ocoalelor silvice, subdiviziuni ale intreprinderii, sunt desfasurate masuri de administrare a hranei complementare animalelor salbatice din fondul forestier, gestionat de intreprindere.
23.11.2023
Lucrări de pregătire a terenului
Continuă lucrările de pregătire a terenurilor pentru plantarea culturilor silvice în a.2024, alocate de Primăria Pănășești.
20.11.2023
Implicarea societății civile în lucrările de plantare
În data de 17.11.2023 administrația întreprinderii în comun cu colaboratorii Inspectoratului pentru Protecția Mediului Strășeni și colectivul Centrului de Sănătate Publică Strășeni au participat la plantarea puieților și semănatul ghindei în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor.
14.11.2023
Continuă lucrările de plantare - Primăria Pănășești.
Continuă lucrările de plantare pe terenurile acordare de primăriile din raza de activitate a întreprinderii - Primăria Pănășești.
13.11.2023
Continuarea lucrărilor de plantare - Primăria Sireți
Continuă lucrările de plantare pe terenurile acordare de primăriile din raza de activitate a întreprinderii - Primăria Sireți.
13.11.2023
Prima zi a campaniei de plantare
În prima zi a campaniei de plantare (11.11.2023) pe terenurile acordate de primăriile Sireți (10 ha) și Pănășești (1,5 ha) au fost plantați circa 55300 puieți.
09.11.2023
Start campaniei de extindere și reabilitare a pădurilor
A fost dat startul acțiunilor de plantare a culturilor silvicre, în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor. În perioada desfășirării campaniei menționate vor fi împădurite 103,22 ha terenuri degradate, alocate de APL din raza de activitate a întreprinderii (inclusiv: Primăria Nimoreni (raionul Ialoveni) 9,01 ha; Primăria Zubrești (raionul Strășeni) 12,68 ha;  Primăria Recea (raionul Strășeni) 29,0 ha; Primăria Vorniceni (raionul Strășeni) 10,9 ha; Primăria Pănășești (raionul Strășeni) 36,1 ha).
19.09.2023
Minunile naturii
În pofida tuturor circumstanțelor din jur (secetă îndelungată) ”mama” natură își face misiunea nobilă (5 pălării dintr-o singură rădăcină).
15.09.2023
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii profesionale ”Ziua lucrătorului din silvicultură”.
An, de an, începând cu 1995, marea armată a pădurarilor, în a treia sâmbătă a lunii septembrie sărbătoresc ”Ziua lucrătorului din silvicultură”. Cu prilejul sărbătorii profesionale aducem un cald omagiu şi cele mai cordiale felicitări, urări de bine, sănătate şi prosperare, precum și recunoştinţă tuturor silvicultorilor pentru aportul adus prezentului şi viitorului ţarii noastre.
11.09.2023
Ziua salubrizării generale a fondului forestier
În data de 9 septembrie, in fondul forestier gestionat de intreprindere (ocoalele silvice Capriana, Straseni si Scoreni) au fost desfasurate actiuni de salubrizare generala, in urma carora au fost adunați zeci de saci cu deșeuri aruncate de cetățeni.
24.08.2023
Conlucrare cu Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă Strășeni
Conlucrare activă cu Direcția pentru Ocupare a Forței de Muncă Strășeni în scopul recrutării șomerilor și beneficiarilor de ajutor social la implementarea Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor.
vezi mai mult: Comunicate și noutăți