vezi mai mult

Acțiuni de salubrizare a fondului forestier de stat, gestionat de întreprindere, desfășurate în perioada 13-14 aprilie 2024
15.04.2024     
 
Educarea ecologică a generației fragide
12.04.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate și noutăți » Aprovizionarea populației cu lemn de foc
10
08.2022
Aprovizionarea populației cu lemn de foc
   
 
Întreprinderea silvo-cinegetică Strășeni informează că, în corespundere cu pct.10.1.2. din Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.32 din 08.08.2022 ”...volumul masei lemnoase de foc recoltate și/sau aflate în stoc să fie comercializat exclusiv consumatorilor casnici (persoane fizice) și entităților de interes public (primării, grădinițe, școli, instituții medico-sanitare publice”.
Pct. 10.1.3. din aceiași dispoziție stipulează:” ... limita de comercializare a lemnului de foc de către întreprinderile silvice din subordine pentru categoriile de solicitanți persoane fizice (per gospodărie casnică) la volumul de până la 3 metri steri de masă lemnoasă”.
La momentul de față întreprinderea nu dispune de stocuri de masă lemnoasă. În baza autorizațiilor primite de la Ministerul Mediului, începând cu luna septembrie se vor efectua lucrări silvo-tehnice din care v-a rezulta lemn de foc, pentru a asigurara categoriile de doritori cu volum de lemn de foc, în condițiile pct.10.1.2 și 10.1.3 sus menționate.
Menționăm că, lemnul de foc este franco-parchet, adică se găsește în pădure.
Prețul lemnului de foc este de 700 lei/1 metru ster specii tari și 400 lei/ 1 metru ster specii moi, inclusiv TVA.
Întreprinderea nu dispune de transport pentru livrarea producției lemnoase.