vezi mai mult

Acțiuni de salubrizare a fondului forestier de stat, gestionat de întreprindere, desfășurate în perioada 13-14 aprilie 2024
15.04.2024     
 
Educarea ecologică a generației fragide
12.04.2024     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate și noutăți » GUVERNUL VA AJUTA POPULAȚIA SĂ SE APROVIZIONEZE CU LEMN DE FOC LA UN PREȚ SIMILAR CELUI DE ANUL TRECUT
05
08.2022
GUVERNUL VA AJUTA POPULAȚIA SĂ SE APROVIZIONEZE CU LEMN DE FOC LA UN PREȚ SIMILAR CELUI DE ANUL TRECUT
   
 

Guvernul a anunțat, în data de 04.08.2022, că pentru sezonul rece 2022-2023, consumatorii casnici vor cumpăra lemn de foc la un preț similar celui de anul trecut. Pentru ca prețul lemnului să nu crească, Guvernul a subvenționat Agenția Moldsilva cu peste 64 de milioane de lei. Oamenii vor putea să achiziționeze lemnul direct de la întreprinderea silvică. 

În acest an, prețul de vânzare a lemnului de specii tari va varia între 550 lei și 875 de lei per metru ster. Pentru lemnul moale, prețurile vor fi între 350 și 475 de lei per metru ster. Întreprinderile silvice vor vinde lemn doar gospodăriilor casnice și instituțiilor publice, în special celor de învățământ. Agenții economici nu vor putea cumpăra de la Moldsilva lemn de foc pentru comercializare.

Volumul de lemn de foc disponibil pentru vânzare este afișat săptămânal pe paginile oficiale ale întreprinderilor silvice. În scurt timp, Guvernul va lansa adițional o linie verde dedicată informării populației despre disponibilitatea stocurilor de lemne. Cetățenii vor putea folosi linia verde pentru a sesiza autoritățile despre tăieri ilicite sau nereguli în procesul de distribuire a lemnului.